Pekingská kachna

5/5
Šon Chung

Pekingská kachna, která zcela jistě nadchne každého zájemce o Asijskou kuchyni.

PŘÍPRAVA

20 minut

VAŘENÍ

20 minut

ČAS CELKEM

40 minut

kategorie

maso

kuchyně

ČÍNSKÁ

porce

4 porcí

kalorie

137 kcal/100g

INGREDIENCE

Pokud se vám příčí péct kachnu neosolenou, lehce ji před potíráním osolte či potřete dobrou sójovou omáčkou. Omáčka z černých sójových bobů má příchuť, která nám připomíná lékořici a semínka fenyklu. Pokud to není vaše gusto, použijte místo ní kvalitní sójovou omáčku.

INSTRUKCE

1.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte do ní kachnu a vařte ji 5 minut. Kachnu vyjměte a osušte. Cukr rozpusťteve 200ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete. Pověste ji a nechte ho¬dinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7-8 hodin (nebo přes noc). Troubu pře¬dehřejte na 200°C. Kachnu pečte 50 mi¬nut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180°C.

2.

Mouku na placky prohněťte v míse s cca 150 ml vlažné vody, až se těsto přestane lepit na ruce a bude hladké. Přikryjte vlh¬kou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

3.

Pracovní plochu poprašte moukou,z těsta utvořte asi 3cm silný váleček a roz¬krájejte ho na 15 kousků. Vyválejte tenké placky. Potírejte je olejem a opékejte v pánvi na středním ohni po každé straně cca 2 minuty.

4.

Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar)a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

NĚCO NAVÍC

Staletá tradice: Pekingské kachny patří mezi delikatesy, vy¬hrazené původně pouze pro čínského císaře. Kachny s bílým peřím se údajně dodnes chovají podle tři sta let starého receptu. Mají minimum pohybu, aby byly hodně tučné a dosáhly hmotnosti 2,5 kilogramu. Kachny se po porážce škubou a šetrně vyvrhují, ale neodděluje se jim hlava, protože kůže z ní a mozeček jsou velebeny jako lahůdky.

produkty pro recept

Zobrazení 9 24 36
Přidat do košíku

Hoisin omáčka LEE KUM KEE 397 g

99 

Vyzkoušeli jste recept?

Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv