Ohnivé kuře

5/5
Šon Chung

Ohnivé kuře, které zcela jistě nadchne každého zájemce o Asijskou kuchyni.

PŘÍPRAVA

10 minut

VAŘENÍ

20 minut

ČAS CELKEM

30 minut

kategorie

maso

kuchyně

ČÍNSKÁ

porce

4 porce

kalorie

162 kcal/100g

INGREDIENCE

INSTRUKCE

1.

Nejprve vykostěte kuře a stáhněte ho z kůže. Kosti i kůži si uchovejte, budou se hodit na jiný (vietnamský) pokrm. Maso omyjte a vysušte, abyste se zbavili odštěpků kostiček apod.

2.

Dále maso nakrájejte na tenoučké malé plátky cca 3×2 cm a dejte do misky.

3.

Poté si připravte citronovou trávu. Odkrojte spodní „kořen“, rozkrojte podél na 2 části a pak už krájejte na co nejjemněji. Pokud máte kutr (sekáček, tyčák, nebo podobný mixér), můžete být nedbalejší a moc se s tím nepárat a dodatečně nasekat, což je pro chuť celého pokrmu nejlepší!

4.

Nakrájejte si na drobno cibulku, česnek a přidejte k masu, osolte a polijte olejem, přidejte rybí omáčku. Zamíchejte důkladně a nechte marinovat alespoň půl hodiny.

5.

Mezi tím, co se maso marinuje, nakrájejte si na tenoučké nudličky obě celé papriky, které jste zbavili stonku a pecek. Nakonec si nakrájejte chilli papričku a připravte cukr.

6.

Rozehřejte pánev (ideálně wok), nemusíte už lít olej, protože je v mase. Na rozpálenou pánev přendejte maso a zprudka restuje. Když je maso „zatažené“, to znamená, že je maso na povrchu bílé, ale uvnitř je syrové, přidejte pastu nebo papričky a cukr, promíchejte, přidejte papriky, opět zamíchejte a přidejte deci vody. Přiklopte pokličkou.

7.

Papriky nesmí být rozdušené, ale musí být stále celistvé, tudíž dusit maximálně 5 minut, aby se dodělalo maso.

8.

Takto je jídlo hotové. Můžete dosolit, pokud se zdá málo slané. Podávejte s jasmínkou.

VIDEO NÁVOD

produkty pro recept

Zobrazení 9 24 36

Vyzkoušeli jste recept?

Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv