Kuře v tempuře

5/5
Šon Chung

Jedna z asijských kuřecích specialit.

PŘÍPRAVA

20 minut

VAŘENÍ

20 minut

ČAS CELKEM

40 minut

kategorie

MASO

kuchyně

ČÍNSKÁ

porce

4 porce

kalorie

305 kcal/100g

INGREDIENCE

NA TEMPURU

NA OMÁČKU

INSTRUKCE

1.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Sójovou omáčku smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.

2.

V míse smíchejte temrura směs, sůl a vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.

3.

Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.

4.

Suroviny na omáčku promíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.

5.

Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.

VIDEO NÁVOD

produkty pro recept

Přidat do košíku
Zavřít

Rýžový ocet HJONMI 500 ml

63 
Přidat do košíku
Zavřít

Křupavá směs na obalování VINH THUAN 150 g

49 
Přidat do košíku
Zavřít

Sójová omáčka KIKKOMAN 1 l

229 
Přidat do košíku
Zavřít

Jasmínová rýže GOLDEN THAI LOTUS 4,55 kg

359 
Přidat do košíku
Zavřít

Rýžové víno na vaření (14% alk.) SHAOXING 640 ml

129 
Přidat do košíku
Zavřít

Sezamový olej čistý THAI PRIDE 295 ml

134 

Vyzkoušeli jste recept?

Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv