Křídla po vietnamsku

5/5
Šon Chung

Marinovaná a grilovaná křídla po vietnamsku.

PŘÍPRAVA

10 minut

GRILOVÁNÍ

30 minut

ČAS CELKEM

40 minut

kategorie

MASO

kuchyně

VIETNAMSKÁ

porce

4 porce

kalorie

210 kcal/100g

INGREDIENCE

INSTRUKCE

1.

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa (lze použít třeba na vý¬var). Křídla osušte papírovou utěrkou..

2.

V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zá¬zvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dej¬te do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.

3.

Zahřejte gril na střední teplotu. Křídla vyjměte z marinády, osolte a za občasné¬ho otáčení a potírání marinádou grilujte 25-30 minut (10 minut před koncem napo¬sledy potřete). Měla by být uvnitř měkká. Podávejte posypaná arašídy a koriandrem.

Křídla lze péct i v troubě při 200°C asi 50 minut, ale není to úplně ono.

produkty pro recept

Zobrazení 9 24 36

Vyzkoušeli jste recept?

Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv