
Křídla po vietnamsku
5/5

Šon Chung
Marinovaná a grilovaná křídla po vietnamsku.
PŘÍPRAVA
10 minut
GRILOVÁNÍ
30 minut
ČAS CELKEM
40 minut
kategorie
MASO
kuchyně
VIETNAMSKÁ
porce
4 porce
kalorie
210 kcal/100g
INGREDIENCE
- 1,5 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce nahrubo nakrájeného česneku
- 3 šalotky, nakrájené nahrubo
- 7 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného nadrobno
- 3 lžíce nadrobno nakrájených bílých částí jarní cibulky
- 3 lžíce nahrubo nakrájených spodních částí citronové trávy
- 3 lžíce třtinového cukru
- 80 ml rybí omáčky
- 3 lžíce limetové šťávy
- 3 lžíce arašídového oleje
- mořská sůl
- 3 lžíce nahrubo nasekaných arašídů
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
INSTRUKCE
1.
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa (lze použít třeba na vý¬var). Křídla osušte papírovou utěrkou..
2.
V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zá¬zvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dej¬te do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.
3.
Zahřejte gril na střední teplotu. Křídla vyjměte z marinády, osolte a za občasné¬ho otáčení a potírání marinádou grilujte 25-30 minut (10 minut před koncem napo¬sledy potřete). Měla by být uvnitř měkká. Podávejte posypaná arašídy a koriandrem.
Křídla lze péct i v troubě při 200°C asi 50 minut, ale není to úplně ono.
produkty pro recept
Vyzkoušeli jste recept?
Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv