Jarní závitky

5/5
Šon Chung

Výborné a jednoduché jarní závitky.

PŘÍPRAVA

20 minut

práce

20 minut

ČAS CELKEM

40 minut

kategorie

přílohy

kuchyně

ČÍNSKÁ

porce

4 porce

kalorie

326 kcal/100g

INGREDIENCE

INSTRUKCE

Připravte si všechno potřebné. Houby zalijte vodou a nechte asi 30 minut nabobtnat. Skleněné nudle rovněž namočte a nechte změknout. Zatím nasekejte najemno cibuli a jarní cibulku. Mrkev a kedlubnu nakrájejte na tenké kratší nudličky. Na malé kousky pokrájejte i koriandr, mungo klíčky a nabobtnalé houby. Skleněné nudle zkraťte nůžkami. Všechny suroviny smíchejte i s masem a vajíčky dohromady a dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem.

1.

Listy rýžového papíru namáčejte do piva (vody) a na kraj naneste trochu náplně. Přehněte nejdřív zvrchu.

2.

Pak přehněte i ze stran, aby náplň nevypadla, a stočte do závitků.

3.

Opakujte, dokud nespotřebujete náplň i rýžové papíry.

4.

Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jednotlivé závitky při vkládání nejdřív protočte, aby byly ze všech stran od oleje, a klaďte je vedle sebe. Papír se bude smažením místy nafukovat. Tím, že se ale závitky lehce dotýkají dna, je případná bublina neotočí a po chvilce většinou sama splaskne. Smažte ze všech stran dozlatova a nechte okapat od přebytečného tuku.

5.

Horké závitky opatrně našikmo nakrájejte a na servírovacím talíři z nich vytvořte růžici. Podávejte se zálivkou s mrkví a kedlubnou.

VIDEO NÁVOD

produkty pro recept

Zobrazení 9 24 36

Vyzkoušeli jste recept?

Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv