
Jarní závitky
5/5

Šon Chung
Výborné a jednoduché jarní závitky.
PŘÍPRAVA
20 minut
práce
20 minut
ČAS CELKEM
40 minut
kategorie
přílohy
kuchyně
ČÍNSKÁ
porce
4 porce
kalorie
326 kcal/100g
INGREDIENCE
- 6 hub – Jidášovo ucho a šitake
- 100g tenkých skleněných nudlí (mívají označení miên)
- 1 cibule
- 2 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- koriandr
- hrst klíčků mungo
- 500g mletého vepřového masa
- 2 vejce
- 3 lžíce rybí omáčky
- sůl a pepř
- balíček rýžového papíru
- pivo na máčení
- olej na smažení
INSTRUKCE
Připravte si všechno potřebné. Houby zalijte vodou a nechte asi 30 minut nabobtnat. Skleněné nudle rovněž namočte a nechte změknout. Zatím nasekejte najemno cibuli a jarní cibulku. Mrkev a kedlubnu nakrájejte na tenké kratší nudličky. Na malé kousky pokrájejte i koriandr, mungo klíčky a nabobtnalé houby. Skleněné nudle zkraťte nůžkami. Všechny suroviny smíchejte i s masem a vajíčky dohromady a dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem.
1.
Listy rýžového papíru namáčejte do piva (vody) a na kraj naneste trochu náplně. Přehněte nejdřív zvrchu.
2.
Pak přehněte i ze stran, aby náplň nevypadla, a stočte do závitků.
3.
Opakujte, dokud nespotřebujete náplň i rýžové papíry.
4.
Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Jednotlivé závitky při vkládání nejdřív protočte, aby byly ze všech stran od oleje, a klaďte je vedle sebe. Papír se bude smažením místy nafukovat. Tím, že se ale závitky lehce dotýkají dna, je případná bublina neotočí a po chvilce většinou sama splaskne. Smažte ze všech stran dozlatova a nechte okapat od přebytečného tuku.
5.
Horké závitky opatrně našikmo nakrájejte a na servírovacím talíři z nich vytvořte růžici. Podávejte se zálivkou s mrkví a kedlubnou.
VIDEO NÁVOD
produkty pro recept
Vyzkoušeli jste recept?
Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv