
Glazovaná žebírka
5/5

Šon Chung
Glazovaná žebírka s hoisin omáčkou jsou ideální pro milovníky masa se zájmem o Asijskou kuchyni.
PŘÍPRAVA
20 minut
VAŘENÍ
20 minut
ČAS CELKEM
40 minut
kategorie
maso
kuchyně
ČÍNSKÁ
porce
4 větší porce
kalorie
250 kcal/porce
INGREDIENCE
- 1,4 kg vepřových žebírek rozdělených na dílky po jednom
- 160 ml omáčky hoisin
- 1 hvězdice badyánu, najemno rozdrcená
- 2 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného na velmi jemno
- 2 stroužky česneku, nastrouhané na jemno
- 60 ml sladového octa
- 60 ml omáčky kecap manis
- 2 lžíce sójové omáčky
INGREDIENCE K PODÁNÍ
- zelenina vařená v páře (my jsme použili cukrový hrášek a pak čoi)
- dušená jasmínová rýže
- výhonky mungo
- jarní cibulky, nakrájené na nudličky
- čerstvá červená chilli paprička, nakrájená na nudličky
INSTRUKCE
1.
Všechny přísady na žebírka smíchejte ve skleněné či porcelánové misce, odložte a nechte 15 minut marinovat.
2.
Na silném ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev, vložte maso i s marinádou a za občasného obracení opékejte/duste, aby se maso propeklo a oglazovalo (asi 15 minut). Podle potřeby dochuťte. Podá¬vejte s vařenou zeleninou, rýží, posypané výhonky, cibulkou a chilli.
Žebra můžete rovněž pomalu upéct v troubě při teplotě 160°C v pekáči zakrytém alobalem.
produkty pro recept
Vyzkoušeli jste recept?
Označte nás ve Vašem
Instagram příspěvku nebo story!
@sonjhcz nebo @sonoviny.tv